Disney megállapodott az Apple-lel a 4K videókról

disney4k.png

A Disney filmek mostmár 4K minőségben érhetők el az iTunes-on. 

A 9to5Mac derítette ki, hogy több év várakozás után úgy tűnik a Disney és az Apple megállapodást kötött a Disney filmek 4K verziójának elérhetővé tételéről az iTunes-on. A 4K formátumú filmekhez Dolby Vision és a Dolby Atmos további támogatás is jár. 

Az Apple még 2017-ben jelentette be az iTunes 4K filmjeinek támogatását, részletezve, hogy a Disney kivételével az összes nagy hollywoodi stúdióval megállapodást kötött. Ez a hiány példanélküli volt tekintettel a 2 cég jó kapcsolatára. 

A felhasználók 2018 óta hozzáférhetnek a Disney és a Marvel filmek 4K HDR verzióihoz az Apple TV-n a Vudu-n és a Disney+ on keresztül de az e heti megállapodás kiterjed az iTunes Store áruházra is. A már megvásárolt filmeket visszamenőlegesen lehet frissíteni 4K felbontásúra amennyiben a filmből rendelkezésre áll a 4K-s felbontás.

Nem minden Disney filmet készítettek 4K-ban, ezért a rendelkezésre állás változik. A rendelkezésre állás országonként is változónak tűnik, néhány, az Egyesült Államokon kívüli felhasználónak továbbra sem elérhető 4K-ban egyes Disney filmek.