A Tesla leáll a 35.000 dolláros Model 3 értékesítésével

tesla_model_3.png

Tesla az új 2021-es modellév frissítéssel teljesen abbahagyja a 35.000 dolláros Model 3 verziójának értékesítését. Már jóval azelőtt, hogy valaha is kiadta a 3-as modellt Elon Musk a Tesla vezérigazgatója megígérte, hogy ez lesz a Tesla tömegértékesített autója. 

Míg a Tesla elérte a Model 3 sorozatgyártását ez a 35.000 dolláros ár továbbra is teljesíthetetlen volt. 2019-ben az autógyártó végül elérte ezt a célárat a Model 3 Standard Range verzióval -teljesítve a régen tett ígéretet és bebizonyította a szkeptikusok tévedését. 

A cég néhány hónappal a Model 3 piacra dobása után eltávolodott a terméktől. Megszüntette a 35.000 dolláros verzió listázását, de annak érdekében, hogy továbbra is megtartsák az ígéretüket az árra vonatkozólag, a Model 3 Standard Range Plust-t kínálták - 3000 dolláros kedvezménnyel. Így a 38.000 dolláros autót 35.000 dollárért lehet megvenni. A autó szoftverében zárolva van néhány funkció ami a 3000 dolláros áresést eredményezi.

Tekintettel a Standard Plus népszerűségére a Standardhoz képest, úgy döntöttünk, hogy leegyszerűsítjük a termelési műveleteinket a költségek optimalizálása, a komplexitás minimalizálása és egyéb műveletek egyszerűsítése érdekében. Ennek eredményeként a Model 3 Standard mostani Standard Plus szoftverrel korlátozott változata lesz elérhető.

nyilatkozta Musk. 

Az elmúlt 1,5 évben volt Model 3 eladás és néhány Tesla tulajdonos valóban vásárolt 35.000 dollárért autót. Az Elektrek úgy értesült, hogy ezt a kínálatot most felfüggeszti a cég és leveszi a listáról.

Egy belső levél kiszivárgott, hogy a Tesla tájékoztatta a dolgozókat arról, hogy nem engedi tovább 2021-es évjáratú Model 3 Standard Range -re való leminősítését. 

A készleten lévő régebbi típusnál még működik ez a fajta szoftveres korlátozás és a 35.000 dolláros árcédula is.