Baj van az iPhone 11 képernyőjével, a cég ingyenesen cseréli

apple_11_jav3.png

Az Apple ingyen cseréli az iPhone 11 kijelzőjét, ha 2019 novembere és 2020 decembere között lett vásárolva.

Az iPhone 11-est az iPhone XR utódjaként mutatta be a cég, 2019 őszén. A 11-es modell néhány dologban változott, eltér elődjétől a kamera, a processzor és az akkumulátor is. 

Az Apple mai bejelentése szerint azonban, baj van a 11-es modell egyes képernyőivel. 

A kijelzőmodul egyes alkatrész meghibásodása miatt az érintőképernyők, részben, vagy egyáltalán nem reagálnak az érintésekre. 2019 novembere és 2020 májusa közötti modellekről van szó. 

Képernyőcsere feltétele

A hivatalos apple szervizek díjmentesen kicserélik a képernyőt.

A csere feltétele, hogy a készülék nem haladhatja meg a kiskereskedelmi értékesítést követően a 2 éves élettartamot. A javítási oldalon, a sorozatszám bírásával pontosan ellenőrizhetjük, hogy jogosultak vagyunk-e a javításra. 

Ha a szériaszám megfelelő akkor sem biztos, hogy jogosultlak vagyunk az ingyenes cserére ugyanis nem lehet repedt a képernyő. Tehát a cserének lehetnek költségei, ha eleve sérült a képernyő. 

Tudnivalók a javításról

A javítás nem terjeszti ki az iPhone készülék garanciáját. Ha már korábban jelentkezett a hiba a telefonon, és fizettünk a javításért, akkor, ha hivatalos Apple szervízben végezték a javítást, visszatérítést lehet igényelni. A visszatérítés érdekében fel kell venni az Apple-lel a kapcsolatot.

Tippek

Érdemes időben javíttatni a telefont, mert az Apple korlátozza országokra vonatkozóan a javítások mennyiségét. Esetleg, ha nem lenne lehetőség a javításra akkor az Európai Gazdasági Térségben vásárolt telefonokat egységesen javítják minden európai országban. Tehát, ha Magyarországon már nem javítják, még át lehet vinni a környező Eu-s országokba. 

Mielőtt a készülék javításra kerül, mindenképpen érdemes biztonsági mentést készíteni az adatokról, Finder vagy iTunes segítségével.