3 lehetőség az online értékesítéshez

onshop.png

Egy vállalkozásnak ma már elengedhetetlen az online jelenlét, nem úgy mint 10 évvel ezelőtt. Ezek között is vannak olyan vállalkozások aki az online térben is értékesítenek. A mai időkben ez különösen felértékelődött, a szociális távolságtartás, home office világában. 

Ha online értékesítésről van szó a bevásárló kosár nélkülözhetetlen. Ha ez egy új vállalkozás vagy nemrég kezdett el értékesíteni online és az értékesítés nem offline változatát választja félelmetesnek hangozhat felállítani a bevásárlókosarat. Azonban ha tisztában vagyunk az alapokkal akkor megnyílik egy újabb csatorna az értékesítéshez. 

Három vásárlási ötletet nézünk meg. A Shopify, a PayPal és a WordPress kosár. 

Shopify

Mi is az a shopify. Tulajdonképpen egy olyan komplex platform ahol minden az értékesítéshez szükséges eszköz egy helyen van, bárki számára lehetővé teszi, hogy online áruházat létesítsen.  Egy olyan irányítópult ahol kezelni lehet egyszerre megrendeléseket a szállítástól a fizetésig. Ehhez a szolgáltatáshoz nem is kell külön weboldal, a Shopify ezt is megoldja, teljes értékesítési felületet ad. A Shopify több mint 10 éve indult, ma már a világ piacvezető online áruháza lett amely bármilyen méretű vállalkozás igénybe tud venni. 

Akár kezdő ékszertervező akár zenész aki a dalokat értékesíti mindenki megtalálja a neki megfelelő lehetőségeket. 

PayPal üzleti fiók

Egy egyszerűbb, saját weboldala is beilleszthető fizetési rendszer a PayPal. Regisztrációt követően egy saját azonosítható linken keresztül történik a fizetés. Ha a vásárló a kosárra kattint átvezeti a PayPal rendszer a fizetésen. A vásárló tud fizetni bankkártyával és PayPal fiókon keresztül egyaránt. Fizetéshez nem kell megadni a bankkártya adatokat az oldalon elhelyezett QR kód segítségével is lehet pénzt fogadni. PayPal-lal a fizetés zökkenőmentes és biztonságos.

WordPress

Talán az egyik legismertebb weboldal készítő szolgáltatás. Saját domain-t is át lehet hozzájuk vinni. Havi díja kevés. Számos bevásárlókosár lehetőség közül lehet választani. Olyan sablont is fel lehet tölteni amibe eleve be van építve az online értékesítés és ezt webáruház jelleggel lehet használni. Ha esetleg nincs a template-be beépítve akkor pedig bővítményként lehet feltölteni. Sokan blogoláshoz használják a WorPress-t de kiváló webáruházat is lehet vele építeni.  

Minden fióknál ügyelni kell arra, hogy megfelelő üzleti modellt állítsunk be. Így megkapjuk a legkedvezőbb és üzletünkhöz legjobban alkalmazkodó beállításokat.