A Tesla vezeti az Unióban az elektromos autók eladását

Augusztusban

tesla_model_3.png

A Tesla Model 3 az augusztusi eladások szempontjából Európa legnépszerűbb elektromos járműve lett. A Tesla legolcsóbb EV-je megelőzte a Renault Zoe-t, amely több hónapja uralta az európai piacot.

Az EV Sales Blog beszámolója szerint a Model 3-at augusztusban 7020 vásárló vette meg. Ez az adat elegendő volt ahhoz, hogy első helyre kerüljön. A Második hely a Renault Zoe lett 6183 eladással. A dobogón a 3. helyet a Ford Kuga, a 4. helyet pedig a Hyundai Kona EV.

tesla_sale_augustus.png

A Teslától ezek az adatok nagyon jónak számítanak annak ellenére, hogy nincs még európai gyártóegysége. Jelenleg Németországban készül az üzem de csak 2021 nyarára tervezik a gyártás elindítását. Ez azt jelenti, hogy minden európai Teslát a vállalat kaliforniai telepéről Fermontból kell leszállítani amely kissé megdrágítja a járműveket. 

Árak tekintetében az USA-ban a Model 3 Standard 37900 usd, Németországban ugyanez a modell 49840 usd. Magyar viszonylatban a Model 3 alapára bruttó 60.000 usd. 

A Model 3 változatai miatt, amelyek mindegyike különböző árkategóriát és specifikációkat kínál, minden típusú vásárlónak lehetősége van kiválasztani a számukra tökéletes autót. A Tesla EV-k a legjobbak a piacon. Nem beszélve arról, hogy most amikor a Tesla Autopilot és a teljes önvezető funkció kezdenek ismertté válni és egyes európai országokban rendszeres használatra jóváhagyják őket, az autók még népszerűbbek. 

Éves szinten a Renault Zoé még mindig vezeti az eladási listákat a Model 3 előtt. Előbbiből 52150 példány, az utóbbiból 41000 db fogyott. 

Annak ellenére, hogy a Volkswagen Németországban gyártja az e-Golfot a Tesla 16000 példánnyal többet adott el ami lenyűgöző teljesítmény. Az Audi e-Tron 20000 példánnyal van lemaradva a Tesla mögött. 

A Model 3 Európában a teljes elektromosautó-piac 7% -át uralja a Renault Zoe 9%-ot.