Megérkezett a Google Pay szolgáltatás Magyarországra

googlepay.png

A Google a minap jelentette be, hogy a MasterCard-dal partnerségre lépve elindítja a szolgáltatását hazánkban is. Nem csak a hazai piacra lép be, hanem egyúttal elérhető Ausztriában, Észtországban, Bulgáriában, Görögországban, Lettországban, Litvániában, Hollandiában, Portugáliában és Romániában. 

A Google Pay, a megfelelő Andoridos eszközzel rendelkező felhasználóknak nyújt gyors, biztonságos és kényelmes vásárlási lehetőséget interneten keresztül vagy érintésmentes változatban. 

A szolgáltatás Magyarországon a Revolut, a Curie, valamint a Monese szolgáltatóknál lett elérhető. Később más szolgáltatóknál is elérhető lesz. 

A szolgáltatás

A Google Pay, a több száz millió ember által használt Google fizetési alkalmazása. Gyors, egyszerű és biztonságos. A bankkártya hozzáadása után, telefonon keresztül, érintésmentesen lehet fizetni. Az adatokat csak egyszer kell megadni, utána bármikor használható lesz. 

Érintésmentes

A Google Pay szolgáltatás lehetővé teszi, hogy a felhasználók a boltokban, tömegközlekedésen, postán és minden olyan helyen, ahol érintésmentes tranzakciót fogadnak, a telefonjukkal fizessenek a termékekért vagy szolgáltatásért. 

Elég, ha a telefon feloldásra kerül, nem kell megnyitni sem a Google Pay-t, sem a mobilbanki alkalmazást. 

Egyszerű beállítás

Annyit kell tenni, hogy a mobilbanki alkalmazásban a Mastercard kártya kijelölése után ki kell választani a Hozzáadás a Google Pay-hez opciót. Ezzel az egyszerű móddal minden kényelméhez és előnyéhez hozzá lehet férni. 

Működés

A tokenizációs technológiának köszönhetően az egyik legfejlettebb biztonsági rendszer. Úgy védi meg az adatokat, hogy a fizikai kártyaszámot egy tokennel alternatív kártyaszámra cseréli le. A minden fizetési alkalommal változó szám miatt, szinte lehetetlen az adatlopás. A tranzakcióban a token vesz részt a valódi kártyaadatok helyett. 

Nem kell aggódni akkor sem, ha elveszítjük vagy ellopják a telefonunk.

 

kép: support.google.com